maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ihanuus ja Leonid

 Kevät on taas tulossa ja Rehndahlissa on vihdoinkin kurottu huutavat aukot umpeen, jotka edesmenneet ystävät ovat jättäneet jälkeensä. Tässä kerromme nyt uusista tulokkaista.
Kuten aikaisemmin kerroimme ihana Muussa lehmämme, nukkui pois kunnioitettavassa 16-vuoden iässä. Tästä suuresta tyhjiöstä on ehkä eniten kärsinyt Fanny lehmä, joka oli Muussan paras kaveri. Fanny oli vuoden päivät ilman omaa lehmä seuraa, kunnes tilallemme asteli Ihanuus vasikka.
Ihanuus syntyi 29.11.2011, se on lapinlehmän näköinen, mutta sen isä on lupsakkaa Angus-rotua. Ihanuuden piti olla sonni, jolloin sen kohtalo olisi ollut surkea reilun vuoden päästä. Pieni lehmä syntyi kuitenkin tyttönä, jonka kohtalo ei ollut sen valoisampi. Siitä ei ollut lypsylehmäksi, eikä lihan tuotantoon. Tämä olisi tarkoittanut käytännössä hyvin lyhyttä elämää. Ihanuuden omistajat tiesivät tilanteen kurjan puolen ja selailivat netissä ilmoituksia. He löysivät Rehndahlin ilmoituksen ja nappasivat kameran kouraan ja riensivät kuvaamaan Ihanuutta navettaan. Katsottuamme kuvaa, sen kohtalo muuttui kerta heitolla. Sillä alkoi pitkä 500 kilometrin matka pakettiautolla 25 asteen pakkasessa kohti tilaamme. Pieni Ihanuus hurmasi heti kaikki ja nyt se kulkee riimussa ympäri pihaa tutustumassa elämänmenoon. Pikkuhiljaa myös Fanny ja Ihanuus tutustutetaan toisiinsa, jolloin ne pääsevät ulkoilemaan yhdessä. Kun näet Ihanuuden ja tutustut siihen, niin ymmärrät, ettei tätä nimeä voi vaihtaa, sillä se on juuri nimensä veroinen Ihanuus.
Myös Aktia minipossu nukkui vanhuuttaan pois reilu vuosi sitten. Tätä aukkoa tuli täyttämään vuoden ikäinen avioerolapsi Leonid-minisika Inkoosta. Tämäkin tapaus löysi tiensä Rehndahliin netin kautta. Aluksi se kävi meillä päivähoidossa tutustumassa paikkaan, kunnes eräänä päivänä se ei enää halunnutkaan lehteä emännän mukaan. Niinpä sitten pääteltiin, että se oli kotiutunut meille ja sai jäädä. Leonidin mielestä Pusu-sika on niin pelottava, että sitä paras juosta kiljuen karkuun, ennen kuin Pusua edes näkyy. Se kuten monet muutkin eläimet saavat liikkua alueella vapaasti. Leonidin nuoruuden ongelmaksi oli muodostunut pieni asunto ja suljetut aitaukset, aina piti päästä aidan toiselle puolelle. Sen mielestä tämä onnistuu parhaiten kiljumalla, kunnes pääsee tavoitteeseen.  Meillä sen elämä alkoi näiden paikkojen etsimisellä, joissa voi valittaa ja kiljua. Hämmennys oli suuri, kun aitoja ei tullutkaan vastaan. Se yritti mennä jopa isolle tielle löytääkseen tällaisen paikan, mutta totesi kertaheitolla, ettei se ollut järkevä idea. Leonid rakastaa kaikkia ihmisiä, mutta erityisesti, niitä joilla on jotain herkkuja tarjottavana ja jotka pyytävät sitä istumaan. Muista kuitenkin kysyä lupa ennen kuin annat eläimille herkkuja, jotta ne eivät saa niitä liikaa. Tällä hetkellä Leonid, Ihanuus ja vanha Bodil vuohi nukkuvat yhdessä yönsä samassa karsinassa sulassa sovussa.
Nämä hauskat, persoonalliset uudet sekä vanhat eläimet ottavat vierailijoita vastaan vuoden jokaisena päivänä. Ne odottavat innolla rapsutuksia ja tilaisuutta hurmata jokainen tilalla kävijä.  
Isoimmille eläimille etsimme vakituisia hoitajia, edellyttäen että pystyt käymään hoidokkisi luona ainakin kolme kertaa viikossa. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

Ihanuus 
Kuvaaja: Ari Niemelä




Leonid

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti